Свято Трійці

Свято Трійці одне із дванадцяти   найбільш  в церковному календарі.

Щорічно воно відзначається в теплу пору року, але в різні дні, тому багатьох цікавить коли зелені свята в 2019 році.

Християни прикрашають свої домівки зеленими гілочками дерев та квітами, відвідують храми, накривають святкові столи. Державна влада України прийняла рішення зробити свято Трійці вихідним державним днем.

КОЛИ СВЯТКУВАТИ?

Для того, щоб дізнатись якого числа зелені свята в 2019 році в Україні, достатньо всього лише подивитись в православний календар, або ж відрахувати 50 днів від святкування Воскресіння Христового (Пасхи).Традиційно святкування Трійці припадає на неділю, а тому, відповідно до чинного законодавства, вихідним буде і найближчий після свята робочий день.

Оскільки Пасха в 2019-му році припадає на неділю 28 квітня, то й дата зелених свят - 16 червня. Понеділок 17-го червня, відповідно, також буде вихідним днем.

ХРИСТИЯНСЬКА ОСНОВА СВЯТА

День Трійці символізує народження християнської церкви та появи перших проповідників. Довіряючи церковним джерелам, можна стверджувати, що 40 днів після того, як воскрес Христос, його апостоли, деякі віруючі та Діва Марія перебували в будинку на Сіонській горі. Усі вони були розгубленим та не знали, як діяти дальше. Саме тоді на святих апостолів зійшов Святий Дух у вигляді "язика вогненного". Усі вони почали розмовляти різними мовами та проповідувати. Апостол Петро був першим, хто вийшов на ганок будинку та повідомив мешканцям та гостям Єрусалиму, що дух Божий зійшов на його учнів.

Промови апостолів у цей день були особливими. Понад 3 тисячі осіб прийняли хрещення та Господа в своє життя.

Згодом будинок на Сіонській горі став першим християнським храмом. Нині він називається Успенським храмом Гробу Господнього в Єрусалимі.

З цього дня апостоли пішли в різні країни та народи для відкриття людям істини. Христові учні були наділені дарами зцілення та пророкування. Хоча фактично усі вони (окрім Іоана) були страченими, церква Господня існує і до нині.

Зелень має кілька символічних символів. Найперше, вона символізує цвітіння, що трапилось, коли Мойсей отримав від Господа скрижалі із законами. Також гілками зелені була прикрашена традиційно та світлиця на Сіонській горі, де на апостолів зійшов Дух Святий.

Окрім цього, зелень, що розквітає, нагадує усім християнам про Божу благодать, що розквітає в людських серцях.

ЯК ПІДГОТУВАТИСЬ?

Як правило, українці наперед стараються дізнатись коли будуть зелені свята в 2019 році. Підготовка розпочинається традиційно із прибирання. Чисто повинно бути і в домі, і на подвір'ї. Ворота та вхідні двері прийнято прикрашати гілочками берези, дуба, клену. З польових квітів роблять пишні букети. Ними прикрашають браму, кімнати, ікони. Ще один букет беруть із собою на богослужіння.

Традиційно до початку зелених свят усі основні городні справи повинні бути вже вирішеними, а уся городина - посадженою.

Варто привести до ладу і свою душу. Напередодні великого свята корисно висповідатись та більше молитись, читати Євангелію.

В суботу перед святом Трійці варто засвітити свічку за упокій своїх родичів.

ПОВІР'Я НА СВЯТО ТРІЙЦІ

Протягом багатьох років слов'яни були переконаними, що купатись під час зелених свят не можна не тільки у незнайомому водоймищі, але й у ванні. В іншому разі, вказували наші пращури, могло трапитись утоплення, адже русалки цьому дуже старались в святкові дні посприяти.

Серед хатніх робіт, від котрих обов'язково потрібно було відмовитись, варто назвати: шиття, прибирання, миття та прання. Також нічого не можна робити на городі та в саду.

Вберегтись від нещасть самоту та захистити своїх рідних можна в тому разі, якщо щедро на свято Трійці роздавати милостиню нужденним. Нікого, хто просить про допомогу в цей день, не можна оминати своїм милосердям.

Створено за допомогою Webnode
Створіть власний вебсайт безкоштовно! Цей сайт створено з допомогою Webnode. Створіть свій власний сайт безкоштовно вже сьогодні! Розпочати